Big city
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
18 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam
Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw berichtje. Ten eerste, echt super bedankt voor al jullie lieve en leuke reacties. Echt fijn om zo ook even wat van het thuisfront te horen!
Ten tweede, voordat ik hierheen kwam dacht ik dat ik misschien eenzaam zou zijn, me zou vervelen, me ongemakkelijk zou voelen. Maar niets is minder waar! Er is hier zo veel te doen! De mensen waar in het meest mee optrek, mijn huisgenootjes (Emiel, João, Christie en Sara) voelen echt als goeie vrienden omdat we echt alles samen doen! En daarnaast is York echt een geweldige stad, op de campus kun je alles doen wat je wilt. Ik ken al minstens drie oud-Erasmus studenten die na hun Erasmusuitwisseling besloten te blijven, en dat kan ik me echt goed voorstellen! Maar ben niet bang, ik kom lekker terug in december;).
De afgelopen week was de introweek (de Fresher's week) voor alle nieuwe eerstejaars studenten, en hoewel wij geen eerstejaars zijn was het natuurlijk ook voor ons. We hebben een paar activiteiten mee gedaan, maar we hebben vooral dingen gedaan die we zelf leuk vinden. Tot nu toe voelt het dan ook meer als een vakantie. Maar maandag beginnen de lessen. Heb er zin in:).
Maandagavond zijn we naar de bar van ons (Vanburgh) college geweest, om een (natuurlijk heel groot) pilsje te drinken, en te kijken naar de Open Mic optredens. Dinsdag heb ik een kleine toets gemaakt die verplicht was als ik me in wilde schrijven voor een Engels cursus. ‘S avonds was er een pubcrawl georganiseerd door ons College. Veel leuke Engelse pubs gezien en de Duchess, de club waar we eindigde, was echt geweldig. De muziek is hier stukken beter dan in NL! Aangezien de kroegentocht al om half 7 begon hadden we het rond een uur of 12 wel gehad. Geen extreem late stapavondjes dus. De kroegen sluiten hier overigens allemaal rond een uur of 11 (!), dan wordt er een bel geluid. De eerste keer dat ik dat hoorde vroeg ik me toch even af of we serieus een rondje zouden krijgen (nee dus:P). De meeste grotere clubs zijn tot een uur of 2 geopend. Er zijn nog wel plaatsen waar je tot 4 of 5 terecht kunt, maar echte late stapavondjes heb je hier volgens mij niet. Wat op zich ook helemaal niet zo erg is als je op tijd begint, en de volgende dag onderwijs hebt...
Donderdag was een fijne morgen (ahum); om 9.30 ‘s morgens was er brandoefening! En dat wil zeggen dat je wakker schrikt, zsm warme kleren aan moet doen, en naar buiten moet. Om daar de rest van je medestudenten aan te treffen, in pyjama met chagrijnig slaaphoofd. Iedereen was natuurlijk kwaad, want wie wil er nu zo wakker worden. Achteraf gezien was het misschien ook wel een beetje grappig ;).
Verder kreeg ik donderdag de uitslag van mijn Engels toets. En die was boven verwachting! En dat voelde best als een overwinning aangezien sommigen zich vast mijn 'struggle' met Engels op de middelbare school herinneren. Dus ga ik de komende weken 4 uur per week de Engels cursus (genaamd Cambridge course) volgen. Ben benieuwd!
Verder heb ik een gesprek met mijn supervisor gehad, aardige (beetje droge) kerel die eerst een betoog ging houden over waarom maastricht mooier is dan york (ben het overigens niet met m eens;)). Heb mijn courses met heb overlegd en ga Sociology of Health & Illness volgen (mijn favoriet!) en Sociology of Celebrity (haha). Spannend!
‘S avonds hadden we een Erasmus-activiteit, we zijn uit eten geweest in een pub (goedkoop en de kwaliteit was redelijk), daarna naar een andere pub gegaan om vervolgens met een klein groepje een cocktail te drinken in de super Engelse cocktailbar (genaamd Dusk). Aangezien de Bailys hier in de kroeg een stuk goedkoper is ben ik helemaal verslaafd!
Vrijdag heb ik te lang uitgeslapen (normaal vind ik dat zonde van mijn dag, maar hier heb ik toch niet veel verplichts te doen). Daarna de stad in geweest, om vervolgens inkopen te doen voor het eten, wat een slopende tocht van een half uur met vier volle tassen (p.p.) eten opleverde. ‘S avonds was het tijd om eens lekker thuis te blijven, tijd voor een vrouwenfilm dus!
Gisteren heb ik mijn was gedaan, wat hier trouwens wel duur is. 2 Pond om te wassen, en 1 pond voor de droger:S. Daarna naar de Fresher’s fair geweest; een soort van studiebeurs (dwz heel veel gratis tasjes en pennen en heeeel veel mensen) maar dan van alle verenigingen en clubjes die ze hier hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het! Bijna elke nationaliteit heeft zijn eigen vereniging, net als elke sport (klimmen, hiken, lacrosse, polo, cheerleader-en etc.) maar ook voor de middeleeuwenclub (ofwel riddertje spelen), de brei-club, de jaren 90’ club (waar ik mezelf natuurlijk op de mailinglijst heb gezet!), de klokkerluidersgroep, de amnesty-internationalclub, de planten-club, etc etc kun je hier terecht! Ik heb het maar bij de Erasmusvereniging, de ISA (voor de leuke tripjes!), en de Dutch society (Sinterklaas!) gehouden. Daarnaast ga ik samen met Christie salsalessen nemen.
Heb eigenlijk nog maar een paar weekenden te gaan en wil nog zoveel van Engeland zien! Waarschijnlijk gaan we in week 7 met Erasmus naar Edinburgh, heb er nu al zin in!
Heb na de Fresher’s fair lekker de toerist uitgehangen in York, met zijn 5en zijn we naar het park in York geweest. Echt super mooi zeg! Ruïnes van een oude kerk enzo. Super! Daarna lekker uit eten geweest bij de Italiaan, om de avond af te sluiten in de Charles (de pub, die het meest dicht bij de campus ligt).
Vandaag gaan we even rustig aan doen, even de library en het department waar we morgen les hebben verkennen.
Moet nog wel even zeggen dat de mensen hier ook allemaal zo aardig zijn! Als je de bus uitstapt hoor je ‘thank you’ te zeggen (zowel de passagier als de chauffeur), als je eruit ziet alsof je hulp nodig hebt krijg je dat meteen (ok, soms moet je erom vragen maar het antwoord zal altijd even uitgereid zijn), daarnaast is in de rij staan (queing) iets wat hier op een of andere manier altijd moet, over zijn nette wachtrijen, maar mensen die zeuren? Echt niet! (alleen de enkele Nederlander die er tussen staat misschien;)). Nee, Engelsen zijn echt top!
Cheerio!
p.s. Ik kan op deze site maar maximaal 10 foto’s zetten, dus voor meer foto’s, check mijn facebook! (als je een account hebt). De andere foto’s staan denk ik bij mijn vorige berichtje.
X
18 Oktober 2009 - 14:22
Senn:
Go lottie Go lottie :D Geniet er maar lekker van! En af en toe uitslapen is helemaal niet erg;) xxx -
18 Oktober 2009 - 14:38
Judith En Ben:
Hoi Lotte,
fijn dat je het zo naar je zin hebt. Lijkt het nu alleen maar of je steeds maar aan het feesten bent of is het ook zo? Veel succes met je eerste college morgen. Zie je wel dat je engels veel beter is dan je dacht. Maandag nog een keer skypen? Het probleem van de sint is ook opgelost zag ik. Tot gauw. -
18 Oktober 2009 - 14:46
Sandrine:
Hee lot!
Zo te lezen vermaak jij je wel daar, zie het aantal kroegen al stijgen;). Ga dadelijk ook nog even je foto's bewonderen... Veel succes komende week met je lessen, en ik ben benieuwd hoe die je bevallen.
xxx -
18 Oktober 2009 - 16:24
Fransje:
Heej Lotte! Leuk verhaal weer! Fijn dat er zo veel leuke dingen te doen zijn en dat je in no-time al goeie buddies gevonden hebt om dingen mee te ondernemen! Met al die pubs in de buurt denk ik dat jij 'n paar mooie weken tegemoet gaat :) haha. Have fun!
cheers x -
18 Oktober 2009 - 16:36
Oma Marlise:
Heb van je uitgebreid reisverslag genoten.
Zaterdag is hier door de hele familie de zolder opgeruimd. Heel veel weggegooid. de bus van Titus vol. De 4 cafe stoelen zijn er nog hoor.
Fijn dat je het zo naar je zin hebt.
Liefs.
Oma Marlise -
19 Oktober 2009 - 13:46
Nadieh Schellekens:
Hee Lot!
Als het goed is begin je vandaag met je eerste lessen. Heel veel succes en plezier.
Wat goed dat je engelse toets boven verwachting is gegaan, top!
Liefs, Nadieh -
21 Oktober 2009 - 08:54
Maarten:
Hee lotte,
Jij vermaakt je dus prima daar;) maar als het allemaal alsnog mislukt ken je altijd nog schrijver worden;)
m. -
25 Oktober 2009 - 07:44
Yvonne:
Hey Lotte,
wat klinkt dat gaaf zeg! Ik geloof meteen dat je daar de tijd van je leven hebt! Heel veel plezier, en ik houd het in de gaten :)
xx -
29 Oktober 2009 - 18:22
Juul:
Heey lotteke!
echt super leuk dat de sint daar ook langs komt!
en onthoudt lekker veel van edinburgh, lijkt me zo mooi!
geneit der van!!
kus